Bestuur

Happietaria wordt voornamelijk opgezet door het Happietaria Management Team. Het bestuur bestaat uit studenten van de Wageningen Universiteit. Wij zijn lid van verschillende verenigingen en doen allemaal andere opleidingen. Hieronder zullen wij ons allemaal even voorstellen.

Naast het bestuur zijn er verschillende commissies actief bij Happietaria. Deze commissieleden helpen bij het koken, sponsoren werven, promoten en nog veel meer. Met zijn allen zijn we een divers team met allemaal 1 doel; door middel van Happietaria kindslaven in Ghana helpen.                                                                      

Metta

Metta Piersma - Voorzitter

Ik ben Metta Piersma, voorzitter van Happietaria Wageningen. Momenteel ben ik bezig met mijn Master Nutrition & Health. Naast studeren vind ik het leuk om andere dingen te doen om mezelf te ontwikkelen. 2 jaar geleden heb ik bij Happietaria Wageningen geholpen als vrijwilliger en ik vond dat zo’n tof project dat ik dit jaar plaats heb genomen in het Happietaria Management Team. De combinatie van samen creatief bezig te zijn om iets heel moois neer te zetten en dan ook nog geld in te zamelen en bewustwording te creëren voor moderne slavernij spreekt mij erg aan. Ik hoop vele bezoekers te mogen ontvangen in ons restaurant en natuurlijk het streefbedrag van €30.000 te behalen!

Rosalie van der Stege - Financiën

Ik ben Rosalie, derdejaars studente Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen en dit jaar de penningmeester van Happietaria Wageningen. Toen ik bij de vorige editie van Happietaria Wageningen in het restaurant kwam eten, ben ik enthousiast geworden over het concept. Ik vind het gaaf dat ik dit jaar in het HMT zit en samen met de anderen ons Happietaria ga opzetten voor het goede doel. Als penningmeester maak ik een plan om zoveel mogelijk geld op te halen voor ons project en ik vind het interessant om deze geldstromen in de gaten te houden. Naast dat het erg leerzaam is, is het extra mooi dat we ons inzetten voor anderen en een stukje recht brengen. Ik zie ernaar uit veel gasten te verwelkomen en op deze manier geld op te halen om kinderen te bevrijden uit de slavernij in Ghana. Van harte welkom!

Mariëlle van Es - Keuken

Ik ben Mariëlle van Es en ik studeer Internationaal land en waterbeheer. Dit jaar ben ik de keuken coördinator van Happietaria Wageningen. De vorige keer heb ik keukencommissie gedaan bij Happietaria. Dit vond ik zo leuk dat ik dit jaar graag de functie keuken in het bestuur wilde vervullen. Ik vind het mooi dat je met Happietaria samen met veel vrijwilligers een echt restaurant opzet om geld op te halen voor IJM om zo het leven van kindslaven in Ghana te verbeteren. Ik heb voor de functie keuken gekozen omdat ik het leuk vind om te koken en nieuwe gerechten uit te proberen. Het is super tof dat gerechten die mijn commissie en ik geprobeerd hebben uiteindelijke in een echt restaurant geserveerd gaan worden.

Jord Dickhof - medewerkers

Hallo, ik ben Jord, derdejaars student Levensmiddelentechnologie en dit jaar de Medewerkerscoördinator van Happietaria Wageningen. Toen ik voor het eerst in aanmerking kwam met Happietaria, dacht ik: dit wil ik ook! Omdat het een supervet project is waarbij we mensen hier een leuke avond geven en kinderen in Ghana kunnen bevrijden van slavernij. Ik ben blij dat ik dit jaar deel uit mag maken van het HMT en heb er veel zin om samen met alle andere vrijwilligers een mooi restaurant neer te zetten en daarbij hopelijk veel geld op te halen. Samen met mijn commissie zal ik de komende maanden druk bezig zijn met het zoeken van vrijwilligers die ons willen helpen in het restaurant in de bediening en in de keuken, want zonder vrijwilligers zou Happietaria niks zijn. We hopen u een zo leuk mogelijke avond te verzorgen en mocht u zelf willen helpen? Dat kan natuurlijk ook! Tot in April!

Neline Hogendoorn - Sponsor en inkoop

Hoi, ik ben Neline, 22 jaar, en 4e jaars student Sustainable Value Chains. Toen ik hoorde dat Happietaria weer van start zou gaan, was ik meteen enthousiast. Happietaria is een project waarvan je ontzettend veel kunt leren en uit je comfortzone moet stappen, en tegelijkertijd iets kunt bijdragen op een manier die heel dicht bij jezelf ligt, omdat er zoveel verschillende taken zijn. Ik ben verantwoordelijk voor het verbinden van bedrijven aan Happietaria Wageningen, en het inkopen van alles wat we nodig zullen hebben in het restaurant. Daarmee kun je direct bijdragen aan de uiteindelijk opbrengst, wat deze taak lekker concreet maakt. Daarbij is het heel gaaf om samen met het Happietaria Management Team de verbinding te zien met bedrijven, studenten, de gemeente en uiteindelijk ook de bezoekers van het restaurant. Zo kunnen we met zijn allen bijdragen aan het bevrijden van kindslaven, hoe leuk is dat!

Sanne Mol - PR

Ik ben Sanne Mol en ben dit jaar PR-coördinator van Happietaria. Naast mijn studie Voeding en Gezondheid wilde ik me bezighouden met meer dan alleen colleges, practica en leerboeken. De werving van het bestuur van Happietaria kwam als geroepen. Het project maakt me echt enthousiast. Het is inspirerend hoe wij via een restaurant, het leven van kindslaven in Ghana beter kunnen maken. Wij hebben het in Nederland zo goed en kunnen op zoveel verschillende manier mensen die het minder hebben, helpen. Happietaria bestuur is een mooie combinatie van jezelf ontwikkelen en iets moois betekenen voor je naasten. De functie van PR sprak me erg aan, omdat ik mijn creativiteit erin kwijt kan. Het contact met veel mensen en instanties is leerzaam en het is een leuke uitdaging Happietaria en het goede doel bekend te maken bij iedereen. Ik hoop jullie allemaal te zien in april!