Happietaria Wageningen

Wat is Happietaria?

Happietaria is een project waarbij een pop-up restaurant wordt opgezet om geld op te halen voor een goed doel. Dit restaurant wordt in ongeveer een jaar tijd opgezet door studenten en gaat een maand lang open!  Alle opbrengsten gaan naar het goede doel. Happietaria is dan ook volledig afhankelijk van vrijwilligers en sponsoren. In Wageningen opent Happietaria op 30 maart 2019 voor de 10e keer.

De opbrengst van Happietaria Wageningen gaat dit jaar naar een project van International Justice Mission (IJM). Dit project richt zich op het bevrijden van kindslaven uit de visindustrie in Ghana. Daarnaast zorgt IJM voor het opzetten van een functionerend rechtssysteem in dit gebied. Wil je meer weten over het goede doel, klik dan hier.

Happietaria wordt al 25 jaar georganiseerd in verschillende studentensteden in Nederland. Het is een initiatief van hulporganisatie Tear. Tear is een ontwikkelingsorganisatie die mensen wil stimuleren om zelf iets te doen voor armoede en onrecht, bijvoorbeeld via Happietaria. Tear biedt hulp aan de allerarmsten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika zonder onderscheid te maken in etnische afkomst of persoonlijke overtuigingen.